CJs cross device-lösning: Spåra konsumentens köpresa över flera enheter

 CJ_Crossdivce_profile_2x.png

Förra veckan lanserar vi på CJ Affiliate vår cross-device-lösning som erbjuder fullständig synlighet och spårning av en konsuments köpresa över flera enheter.

För att få till en sådan synlighet utnyttjar CJ Affiliate anonymiserad data som gör att vi kan se och känna igen fler konsumenter än någon annan inom affiliatebranschen. Detta uppnås genom deterministisk transaktionsbaserad matchning som gör det möjligt för oss att matcha och koppla samman konsumentprofiler.

 

För att ge dig en uppfattning vad det innebär:

  • Idag kan vi känna igen 3,4 enheter per person i genomsnitt per dag
  • Komma åt 160 + miljoner unika konsumentprofiler
  • Se 75 miljoner dagliga transaktioner online och offline

Tackvare våra moderbolag Conversant och Epsilon har vi tillgång till denna unika data.

 

Varför är spårning av flera enheter viktigt?

I åratal har både publishers och annonsörer kämpat för att se den fullständiga bilden av köpväg. Konsumenter söker och inspireras inför ett köp på exempelvis jobbdatorn och sedan sker ofta den faktiska konverteringen på en annan enhet (i Sverige avslutas 46% av köpen på mobilen*). Publishers är ofta duktiga influencers men hittills har det vara svårt att kvantifiera det konkreta värdet eftersom det varit svårt att veta var köpet avslutas.

Denna nya insikt ger publishers och annonsörer möjligheten att förstå köpbeteende mellan de olika enheterna och kunskapen kommer bara växa ju mer data som samlas in. 

 

"Spårning av flera enheter blir ett grundläggande behov inom affiliatebranschen och vi är glada över att kunna utnyttja vårt nätverk till denna nya teknik” förklarar Waleed Al-Atraqchi, VD för CJ Affiliate.

 

"Med en ökad synlighet av vilka publishers som driver köpprocessen kan våra annonsörer utnyttja de som använder olika enheter på en djupare nivå än vad som tidigare varit möjligt i branschen. Dessa insikter är nyckeln till att varje konsuments interaktion är meningsfull, vilket skapar tillväxt i affiliate-kanalen och hjälper till att identifiera nya partnerskap."

 

Läs mer om vår cross device-lösning här

 

*Källa State of Cross-Device Commerce Report från Criteo.